PKO:n edustajiston vaalien äänestys on alkanut


29.02.2016

PKO:n edustajiston vaalien äänestys on alkanut


Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) edustajiston vaalien äänestysaika on
29.2. – 16.3.2016. Edustajistoon on ehdolla kaikkiaan 233 PKO:n omistajaa tasaisesti eri puolilta PKO:n toimialuetta. Uutta vaaleissa on postiäänestyksen ohella toteutettava sähköinen äänestäminen sekä vaalikone.

PKO:n omistajat voivat äänestää oman jäsenalueensa ehdokasta joko palauttamalla äänestyslipun myymälään tai postiin, tai äänestämällä sähköisesti netissä. Sopivan ehdokkaan valitsemisessa auttaa osoitteessa www.pko.fi/vaalit oleva vaalikone. Samasta osoitteesta löytyy myös linkki sähköiseen äänestämiseen.

  • Vaalikoneen suosio on jopa ylittänyt odotuksemme. Yli 90 prosenttia ehdokkaista on vastannut vaalikoneen mielipidekysymyksiin ja myös avoimia kommentteja on tullut runsaasti, kertoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.
  • Vaalikone antaa äänestäjille aivan uudenlaisen mahdollisuuden tutustua ehdokkaisiin. Toivommekin, että tämä yhdessä sähköisen äänestysmahdollisuuden kanssa innostaa omistajamme äänestämään ja sitä kautta vaikuttamaan omistamansa yrityksen toimintaan, Kivelä jatkaa. 

PKO:n edustajisto päättää mm. osuuskaupan tilinpäätöksestä ja voitonjaosta sekä valitsee hallintoneuvoston ja tilintarkastajat. Edustajisto myös välittää omistajien toiveet ja ajatukset hallinnon ja johdon tietoon. Edustajisto kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa.


Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli omistajista joka neljäs vuosi. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet. Äänestysmateriaali on postitettu äänioikeutetuille noin viikkoa ennen äänestyksen alkua. Ehdokkaiksi ovat voineet asettua 18 vuotta täyttäneet PKO:n jäsenet.
Vaalien tulos julkistetaan 23.3.2016.

Vaaleissa valitaan 40 edustajaa nelivuotiskaudeksi 2016-2020. PKO:n toimialue on jaettu kahteen vaalialueeseen. Jäsenalue 1 käsittää Joensuun ja jäsenalue 2 käsittää Ilomantsin, Kiteen, Kontiolahden, Lieksan, Liperin, Outokummun, Polvijärven, Rääkkylän ja Tohmajärven. PKO:n jäsenet voivat äänestää sen vaalialueen ehdokasta, jossa jäsenen oma asuinpaikka sijaitsee.

Lisätietoja: PKO, talousjohtaja Antti Varis, klo 12-14, p. 010 762 2020