S-Biili tuo pankkipalvelut asiakkaan luo


13.03.2024

PKO on elokuusta 2022 alkaen tuonut asiakasomistaja- ja S-Pankki-palvelut myös maakunnan pienemmille paikkakunnille. S-Biilissä asiakkaita palvellaan henkilökohtaisesti samoissa asioissa kuin asiakasomistaja- ja S-Pankkipisteissä. Palaute on ollut yksinomaan positiivista.

Osuuskaupassa on tällä hetkellä viisi S-Pankki-työtä tekevää, jotka kaikki hyppäävät vuorollaan kiertävän palveluauton kyytiin. Mukaan lähtee yleensä myös yksi mobiilineuvoja.

Outi Mäenpäällä on S-Biilistä kokemusta reilu vuosi, Saija Saravolla puolisen vuotta. Ja ne kokemukset ovat hyvin myönteisiä.

– On ihanaa nähdä, kuinka monen asiakkaan kasvoilta paistaa kiitollisuus, kun kurvaamme Salen tai S-marketin pihalle. Ilman meitä monen olisi tosi hankalaa päästä henkilökohtaisesti hoitamaan pankkiasioitaan. Myös meille itsellemme tämä reissutyö on mukavaa vaihtelua, Outi toteaa.

Saija komppaa Outia.

– On mukava päästä tapaamaan myös maaseudulla asuvia asiakkaita ja nähdä, kuinka tyytyväisiä he ovat, kun tuomme palvelut lähelle kotia, Saija sanoo.

S-Biili on yksi monista konkreettisista teoista, jonka avulla PKO toteuttaa missiotaan tehdä Pohjois-Karjalasta parempi paikka elää. Palveluiden tuominen pienille paikkakunnille on vastuullista toimintaa. Vaikka useimmat pankkiasiat voi hoitaa verkossa, eivät aivan kaikki voi tai halua näin tehdä. Siksi on tärkeää, että pankki on myös fyysisesti tavoitettavissa.

S-Biili onkin PKO:lle melkoinen ylivoimatekijä, kun perinteiset pankkikonttorit ovat maaseudulta lähes kadonneet, eivätkä muut pankit tarjoa samanlaista kiertävää palvelua. PKO:ssa S-Biili tavoittaa asiakkaat Kesälahdelta Valtimolle saakka.

Palveluautossa voi esimerkiksi liittyä asiakasomistajaksi ja hoitaa päivittäisiä pankkiasioita, kuten avata tilin ja verkkopankkitunnukset sekä hakea pankki- tai luottokorttia tai vakuudetonta S-lainaa. S-Biilissä hoidetaan myös edunvalvonta- sekä kuolinpesien asioita.

– Palvelemme asiakkaita auton sisälle rakennetussa toimistossa, jossa henkilökohtaisista asioista voidaan puhua kaikessa rauhassa ja yhtä tietoturvallisesti kuin muissakin S-Pankin palvelupisteissä, Outi sanoo.

– Käteistä emme käsittele autossa turvallisuussyistä. Tarvittaessa lähdemme asiakkaan kanssa kaupan kassalle ja opastamme nostojen ja talletusten tekemisessä, Saija kertoo.

S-Biili aloitti vuoden 2024 kierroksensa Outokummusta tammikuun 3. päivänä. Alkuvuoden kiertueaikataulu on jo nähtävillä osoitteessa pko.fi/S-biili sekä PKO:n myymälöissä.