Torin uuden liikerakennuksen nimikilpailussa loppuhuipennus


27.01.2023

Joensuun torin uuden liikerakennuksen nimikilpailu huipentuu kun yleisöehdotusten joukosta valituista neljästä vaihtoehdosta päästään valitsemaan voittaja. Äänestys on avoinna helmikuun loppuun saakka, ja nimikilpailun voittaja julkistetaan maaliskuussa 2023.

– Valittavaa nimeäkin tärkeämpää on se, että uudesta liikerakennuksesta tulee maakunnan pääkaupungin keskustaa elävöittävä ja vetovoimainen kokonaisuus. Tarkoituksena on rakentaa kaupunkilaisille ja matkailijoille yhteinen olohuone, jonne halutaan kokoontua. Kaupunkilaisten tarpeet lopulta määrittelevät sen mikä liiketoiminta kesällä avautuvassa rakennuksessa menestyy, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kaikille avoin nimikilpailu julkistettiin lokakuussa 2022. Liikerakennuksen nimeä pystyi ehdottamaan internetissä, postitse sekä PKO:n myymälöissä olevilla interaktiivisilla Raati-näytöillä. Nimiehdotuksia tuli yli 3 500. Liikerakennuksen rakennuttajana PKO:n edustajat valitsivat nimiehdotusten joukosta 4 ehdotusta, joista yleisö pääsee äänestämään voittajan. Nimeä voi äänestää internetissä osoitteessa pko.fi/nimikilpailu. Äänestys onnistuu myös postittamalla valintansa osoitteeseen PKO, Nurmeksentie 2, 80100 Joensuu. Laitathan kirjekuoreen merkinnän NIMIKILPAILU. Lisäksi nimeä voi äänestää PKO:n myymälöissä olevilla Raati-näytöillä.

– Kiitos kaikille nimiehdotuksen jättäneille! Saadusta vastausmäärästä näkee, että asia kiinnosti ja saimme toden teolla osallistettua kaupunkilaisia. Olemme hankkeen alusta asti korostaneet, että kyseessä ei ole kauppahalli vaan uudentyyppinen liikerakennus. Siksi myös nimivaihtoehdoissa halusimme avata uusia uuria. Rakennuksen nimi valikoituu seuraavista vaihtoehdoista:
Torihalli
Torihalli Pikku Hukka
Torihalli Yhteishyvä
ja Torihalli Karelia, Kivelä sanoo.

Äänestä nimeä täältä: https://pko.fi/nimikilpailu/

Joensuun torin uusi liikerakennus

Kerrosalaltaan noin 1 000 neliön ja kaksikerroksisen rakennuksen rakennustyöt käynnistyivät 26. syyskuuta, ja ne ovat valmiit kesällä 2023. Hankkeen kustannusarvio on noin 5,6 miljoonaa euroa.

– Hankkeen suunnittelun aikana PKO on tehnyt kaksi kyselyä, joihin internetissä, Facebookissa sekä PKO:n myymälöissä olevilla Raati-näytöillä saatiin yli 20 000 vastausta. Näin suurta vastausmäärää on tuskin koskaan saatu mihinkään Joensuun seudun rakentamista koskevaan kyselyyn. Kaupunkilaisia on osallistettu poikkeuksellisen laajasti. Kyselyjen tulos oli selkeä: torille halutaan ympärivuotisesti aukioleva, nykyaikainen ja vetovoimainen liikerakennus, Kivelä sanoo.

Uuden liikerakennuksen pääurakoitsija on Joensuun HS-Kiinteistösaneeraus Oy.

– Projekteissamme työllistämme aina mahdollisimman paljon paikallisia tekijöitä. Liikerakennuksen rakentaminen tuo 95,2 henkilötyövuoden verran töitä paikallisille ammattilaisille, Kivelä sanoo.

– Meidän perustehtävä on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää. Sitä teemme tarjoamalla palveluja ja etuja omistajillemme sekä edistämällä maakunnan elinvoimaisuutta. Maakunnan keskuskaupungin ja sen torialueen elävöittäminen on työtä Joensuun ja maakunnan elinvoiman eteen. Keskustan vetovoiman lisääminen palvelee kaikkia torin ympäristön toimijoita, kun torin ympäristöön tulee lisää asiakkaita. Liikerakennusinvestoinnin tulee olla kannattava, mutta pikavoittoja tai pörssiyritysmäisen suuria katteita emme hae, Kivelä sanoo.

Liikerakennukseen on ollut kaikille valmiille liikeideoille, yrityksille ja yrittäjille avoin kumppanihaku käynnissä maaliskuusta lähtien. Vuokralaisten nimiä julkistetaan yhteisesti sovitusti myöhemmin.

Lisätietoja:
PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026