Viikonlopun mittainen loma auttaa


12.03.2013

Lyhyet ja edullisemmat kaupunkilomat ovat tänä päivänä usein vastaus suomalaisten loman kaipuuseen. Monelle riittää arjen rinnalle viikonloppupyrähdys muualle.

Jyväskyläläinen Mari Kivitalo käy kahdesta neljään kertaa vuodessa lomalla Euroopan eri kaupungeissa.

– Kaupunkiloma on yleensä intensiivinen, värikäs ja kulttuuripainotteinen. Etelän matka taas on pitkä, hidastempoinen ja luonnonläheisempi. Haen lyhyiltäkin kaupunkilomaltani erilaisuutta, kohtaamisia itseni ja toisen kulttuurin välillä sekä inspiraatiota työhön ja arkeen, Kivitalo vertaa.

Suomalaismatkailijat suosivat kaupunkilomia etenkin Virossa ja Ruotsissa vuodenajasta riippumatta. Eurooppaan Matkakohteita haetaankin yhä lähempää ja matkat ovat kestoltaan lyhyempiä.

Kivitalo kävi viimeksi kaupunkilomalla Tallinnassa eikä loma ole hänellekään säästä riippuvainen.

– Käyn yleensä vähintään yhdessä taidenäyttelyssä. Tutustun kaupunkiin ja kaupunkielämään kiertämällä nähtävyyksiä sekä flaneeraamalla kaupungin kaduilla ja istuskelemalla katukahviloissa. Nautin myös illallisen ravintolassa, joka tarjoaa jotain totutusta poikkeavaa.

Vapaus valita aikataulut

Omatoimimatkailu tukee matkailijan vapautta valita kohteet ja aikataulut juuri oman mielen ja kiinnostuksen mukaan. Tätä matkustustyyppiä myös Kivitalo suosii. Kohteen valintaan vaikuttavat monet tekijät:

– Kulttuuritarjonta, historialliset puitteet, logistisesti nopea saavutettavuus, eli mielellään alle neljän tunnin lento ja matkakumppanin toiveet, Kivitalo listaa.