Vinkkejä kesätyöhakuun
PKO:n HR asiantuntijat ovat lukeneet kymmeniätuhansia kesätyöhakemuksia vuosien varrella ja sen pohjalta olemme koostaneet vinkkejä kesätyöhakemuksen täyttämiseen ja kesätyön hakemiseen liittyen.
- Hakuohjeet on luettu ja hakemus tehdään niiden mukaisesti. Hakuohjeitamme löydät täältä.
- Kerro jo hakemuksella myös ne ajat, jolloin et kesällä voi töissä olla. Haastattelijamme tekevät valinnat suoraan haastattelun jälkeen ja he määrittävät nuoren kesätyöajan sillä hetkellä. Työajan määrityksessä käytetään hakemuksella annettua tietoa, tämä tieto varmistetaan vielä haastattelussa.
- Yhteystiedot hakemukselle on täytetty oikein, käytäthän omaa, henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi. Emme keskustele kesätyöhön liittyvistä hakijan asioista kenenkään muun kuin hakijan kanssa.
- Hakija ymmärtää mitä ja mihin hän on hakemassa. Kesätyöntekijämme tekevät aivan samoja töitä, kuin pidemmässä työsuhteessa olevat henkilöt (ottaen huomioon hakijan ikä ja ammattitaito). Kuvauksia meillä tehtävistä töistä löydät täältä.
- Hakemukselle kirjoitetaan melko lyhyesti ja ytimekkäästi se, miksi juuri tämä hakija pitäisi tehtävään valita.
- Hakija kertoo hakemuksella aikaisemmasta työkokemuksestaan ja koulutustaustastaan lyhyesti joko kirjoittamalla tai liittämällä CV:n.
- Hakija täyttää itse hakemuksen, hakemus saa olla rosoinen ja juuri hakijan näköinen.
- Hakija hakee vain niihin toimipaikkoihin töihin, joihin hän pääsee itse kulkemaan. Toivomme, että valitset max 3 toimipaikkaa, joissa haluaisit työskennellä. Jos valitset kaikki, se ei edistä kesätyön saamista.
- Hakija seuraa omaa, henkilökohtaista, sähköpostiaan hakemuksen jättämisen jälkeen ja vastaa mahdollisiin lisäkysymyksiin.
- Hakija peruu haastatteluun tulonsa, jos jostain syystä ei siihen pääse osallistumaan.
- Hakija käy perumassa hakemuksensa, jos on jo saanut kesätyön muualta.