Aittaranta tarjoaa hienostelun sijaan hyvää ruokaa ja mutkatonta yhdessäoloa


14.01.2019

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avaa keväällä Joensuun Penttilän kaupunginosaan Ravintola Aittarannan. Penttilän alueelta on tullut toiveita laajasti asuinaluetta ympärivuotisesti palvelevasta ravintolasta, ja nyt vastaamme näihin toiveisiin. Voimakkaasti kasvavalla Penttilän alueellahan ei tällä hetkellä ole ravintolatarjontaa, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.
– Ravintola Aittarannan ruokalistan ideana on tarjota herkullisia kansansuosikkeja sekä klassikoita. Hienostelua ei tarjota, hyvää ruokaa ja palvelua kyllä! Aittarantaan ovat kaikki tervetulleita, tulitpa sitten verkkareissa, juhlamekossa tai pikkutakissa. Aittaranta on ruoka- ja seurusteluravintola, joka on luotu yhdessäololle sekä paikallisen ruoan ja juoman nauttimiselle hyvässä seurassa. Panostamme hyväänpalveluun ja pöytiintarjoiluun, kuvailee PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari.

Ravintola on Vallilan aukiolla sijaitsevassa kolmekerroksisessa suojellussa kivitalossa, ja rakennuksen vieressä sijaitsee S-market Penttilänranta. Ravintola Aittarannan kiinteistöstä on näkymä Pielisjoelle, ja rakennuksen alakerrassa on hyvä saunaosasto.
– Aittarannassa voi järjestää myös kokouksia, juhlia, saunailtoja ja muita yksityistilaisuuksia. Olemme innoissamme siitä, että pääsemme kesällä palvelemaan asiakkaita alueen laajimmalla jokinäkymin varustetulla terassilla, Hautasaari sanoo.
Terassille tulee noin 130 asiakaspaikkaa ja sisätiloihin noin 110 asiakaspaikkaa.

Ravintola Aittarantaan avataan loppuviikosta rekrytoinnit, joissa haetaan yksikölle muun muassa ravintolapäällikköä. Ravintolapäällikkö mukaan lukien ravintola Aittaranta tulee työllistämään 6-9 henkilöä.
Ravintola Aittaranta avataan rakennukseen, jonka PKO osti vuoden 2018 maaliskuussa. Ravintola toimii talon katutasossa, ja talon yläkerran toimistotilat on vuokrattu.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026
matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari, p. 010 762 2017