Joulun alla tuemme myös lapsiperheitä sekä konflikteista kärsiviä


13.12.2023

13 kunnan ja kaupungin alueella toimivana paikallisena yrityksenä me PKO:lla olemme siinä onnellisessa asemassa, että meiltä kysytään varsinkin näin joulun alla tukea ja lahjoituksia satoihin eri kohteisiin. Jokainen kohde sinänsä olisi perusteltu auttamiskohde.

Kaikessa hyvässä emme mekään voi olla mukana, joten olemme tehneet seuraavanlaisia valintoja. Näitä alla lueteltuja asioita voi nostaa esiin keskusteluissa, joissa ihmetellään, miksei PKO tue jotakin tiettyä kohdetta.

Lukaise listaus läpi, niin näet, että teemme yhdessä paljon hyvää.

 

Joulumuistamisiin varatut rahat hyväntekeväisyyteen

Vuositasolla PKO käyttää 1,2 miljoonaa euroa yhteiskuntavastuuseen eli nuorten kesätyöllistämiseen sekä eri yhdistysten, järjestöjen ja urheiluseurojen toiminnan tukemiseen sekä hyväntekeväisyyteen.

Tänäkin vuonna PKO lahjoitti joulumuistamisiin varatut 3 500 euroa omistajien toiveiden mukaisesti. Ääniä annettiin internetissä sekä Raati-ruuduilla PKO:n myymälöissä huikeat 11 578 kappaletta, joista voittaja – Susirajan Eläinkotiyhdistys ry – sai 54 prosenttia (6 252 ääntä). Varat luovutettiin 11.12. järjestetyssä tilaisuudessa. PKO on lahjoittanut joulumuistamisiin varatut rahat hyväntekeväisyyteen vuodesta 1987 lähtien.

 

Tukea SPR:n katastrofirahastoon ja suoraan Ukrainaan

SPR on PKO:n pitkäaikainen yhteistyökumppani, ja tänä vuonna PKO on yhdessä S-ryhmän muiden alueosuuskauppojen kanssa ohjannut suoraa rahallista tukea Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Rahastosta tuetaan työtä konfliktista kärsivien auttamiseksi Gazassa, Israelissa ja Länsirannalla. Apu on esimerkiksi terveydenhuoltoa ja avustustarvikkeita.

Tukemme Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi niin Ukrainassa kuin Suomessa on jatkunut S-ryhmän ja SPR:n yhteisen keräyksen muodossa.

 

Hyvää joulumieltä vähävaraisille lapsiperheille

Yhä useampi lapsiperhe tarvitsee apua. Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja joulupöytää varten. Lahjakortin vastaanottavilla perheillä on vaikea tilanne työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdessä Ylen kanssa.

PKO osallistuu Hyvä joulumieli -keräykseen lahjoittamalla yhdessä SOK:n ja muiden alueosuuskauppojen kanssa keräykseen yhteensä 40 000 euroa, minkä lisäksi PKO:n ruokakaupat ovat perheille jaettavien lahjakorttien käyttöpaikkoja.

Osallistu keräykseen: hyvajoulumieli.fi

Prisman verkkokaupan ja Hope ry:n yhteistyö lapsiperheiden auttamiseksi ja jouluilon lahjoittamiseksi on asiakkaidemme toivomaa. Asiakkaiden Prisma.fi:ssä lahjoittamat tuotteet toimitetaan Hope ry:n kautta vähävaraisille lapsiperheille asiakkaan valitsemalle paikkakunnalle.

Näin joulun aikaan avuntarve on erittäin suuri, ja yllä luetellut kohteet ovat meidän tapamme tukea apua tarvitsevia.