Kauppahallin avajaisissa kakkukahvit 2 000 henkilölle ja musiikkia mm. Ilja Tepolta sekä Emmiltä ja Tonylta


13.06.2023

Kauppahallin avajaisissa kakkukahvit 2 000 henkilölle ja musiikkia mm. Ilja Tepolta sekä Emmiltä ja Tonylta kello 12–19

Kauppahalli Joensuun liikkeet palvelevat asiakkaita tiistaista 20.6. lähtien. Kauppahallin virallisia avajaisia vietetään juhannuksen jälkeen maanantaina 26.6. alkaen kello 10.30.

– Toimijat pääsevät tekemään toimipaikkoihinsa viimeisiä silauksia, kuten kalustamista, 12.6. kesäkuuta lähtien. On sovittu, että tiistaina 20.6. kesäkuuta valtaosa yrityksistä on avoinna ja palvelee asiakkaita. Jotta voidaan varmistua kaikkien asioiden toimivuudesta, sen vuoksi varsinaiset Kauppahallin avajaiset ovat juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaina 26.6., sanoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä.

 

Avajaistilaisuus alkaa klo 10.30 terassialueella eli kauppahallin torin puoleisella alueella.

Avajaistilaisuudessa kuullaan puheet Pohjois-Karjalan maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskeliseltä, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselta sekä hallin rakennuttaneen PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelältä. Tilaisuudessa kuullaan musiikkiesityksiä Joensuun kaupungin puhallinorkesterilta sekä solisti Matilda Nikkiseltä. Tilaisuuden päätteeksi leikataan nauha ja siirrytään PKO:n tarjoamille kakkukahveille. Kakkukahvit ovat tarjolla niin kauan kuin tuotteita riittää. Tarjoilua on varattu 2 000 henkilölle. Jos tarjottavaa jää yli, tuotteet lahjoitetaan hoitokotiin ja huolehditaan siitä, että kakun osalta kylmäketju säilyy. Lisäksi avajaisissa PKO:n edustajat jakavat ilmapalloja lapsille.

 

Kello 12 alkaen Kauppahalli Joensuussa on tasatunnein tarjolla paikallisten muusikoiden esityksiä kello 19.30 saakka. Esiintymässä ovat:

klo 12 Luotsivene, Joensuun konservatorion bändi, joka soittaa 1990-luvun musiikkia. Yhtyeen muodostavat Susanna Lumijoki (laulu), Joel Kuivalainen (kosketinsoittimet ja laulu), Eetu Pesonen (akustinen kitara), Jari Lappalainen (basso, mandoliini, perkussiot ja taustalaulu)
klo 13 Emmi ja Tony
klo 14 Kupliva Swing, haitarijazzia
klo 15 Emmi ja Tony
klo 16 Solisti Meeri Sarjasto ja pianisti Iina Pöntinen
klo 17 Ilja Teppo
klo 18 Solisti Meeri Sarjasto ja pianisti Iina Pöntinen
klo 19 Ilja Teppo

Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat Berry Bear’s smoothiebar, Käsityöliike Silmukka, Tori Döner & Burger -ravintola ja Siena Café. Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat myös Järven Taiga – Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskus, Bar & Cafe Vispiläkauppa, suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs sekä suomalainen VENN, joka on suunnattu sosiaalisesti aktiivisille ihmisille. Kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat myös Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Erikoistavarakauppa Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

– Rakennuksena Joensuun kauppahalli on sijainnut eri puolella kauppatoria ja ollut välillä poissa kokonaan, mutta kaupunkilaisten sydämissä kauppahallille kohtaamispisteenä on ollut pysyvä paikka. Yli satavuotisen tarinan kolmannen luvun alkaessa tulevaisuutta rakennetaan rohkeasti yhteisöön ja sen tarpeisiin nojaten. Uusi kauppahalli yhdistää meidät entistä konkreettisemmin – nyt meillä on torilla kaikkien yhteinen kantapaikka, jossa viettää aikaa ja tavata toisiamme ympäri vuoden. Torille ja kauppahalliin tullaan erityisesti tapaamaan tuttuja. Kauppahalli Joensuu on ravintoloita, kahviloita sekä paikallisia erikoisuuksia yhteen kokoava ympärivuotinen Joensuun uusi maamerkki kauppatorin aurinkoisella laidalla. Emme ole tuomassa Joensuuhun muiden torikulttuuria, vaan luomassa mahdollisuuksia omamme elävöittämiseen. Kauppahalli on sitä mitä siitä yhdessä teemme, Kivelä sanoo.