Kiitos kesätyöntekijöille!


12.09.2022

PKO palkkasi kesäksi 2022 tuhat kesätyöntekijää, joukossaan myös sata erityistukea tarvitsevaa nuorta ja heidän avustajaansa. Kokemukset olivat erinomaisia puolin ja toisin.

S-market Niinivaarassa työskennellyt Annu Kurki odotti kunnon perehdytystä ja mukavia työkavereita, eikä hänen tarvinnut pettyä.

Prisman sport-osastolla kesän hommia paiskinut Ilari Kaajapuro toivoi kehittyvänsä asiakaspalvelijana. Kesän jälkeen hän totesi, että oppia olikin karttunut. Oskari Koivu samalta osastolta piti hyvänä sitä, ettei töihin mennessä tarvinnut olla valmis mestari, vaan hyvän perehdytyksen ja kokeneempien työkavereiden avulla oli mahdollisuus oppia koko ajan lisää.

Prismassa pukeutumisen osastolla ahertanut Carita Mäkisalo halusi päästä tekemään ihan kunnon töitä ja nähdä kuinka suuri tavaratalo oikeasti toimii. ABC Marjalassa kesätöissä ollut Jessica Kummunmäki toivoi ennen kaikkea työharjoittelukokemusta tulevia opintoja varten.

Kesän jälkeen tunnelmat olivat haikeita. Kaikki kiittelivät työpaikkansa ilmapiiriä sekä mukavia ja ystävällisiä työkavereita, joilta noviisi sai aina apua.

Katso nuorten kommentteja kesätöistä täältä.

Kaikki hyötyvät

PKO on saanut paljon kiitosta nuorten työllistäjänä. Vuonna 2021 se oli Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa yli tuhannen hengen työpaikkojen sarjassa Suomen parhaimmistoa. Tutkimus toteutetaan myös kuluvana vuonna.

– Me PKO:ssa uskomme vilpittömästi, että nuorten mittava työllistäminen on win-win-tilanne. Me hyödymme siitä yrityksenä nuorten työpanosten ansiosta ja siksi, että he ovat meille potentiaalisia vakituisia työntekijöitä tulevaisuudessa. Monelle nuorelle kesätyö on ensimmäinen askel itsenäiseen toimeentuloon ja ensikosketus työelämään, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen toteaa.

Yksi kesätöissä S-ryhmässä aloittaneista ja siellä sitten koko työuransa tehneistä on nykyinen prismajohtaja Olli Kontiainen.

– Joskus kesätyöt voivat venyä yllättäväkin pitkiksi, hän naurahtaa.

– Haluan koko henkilökunnan puolesta kiittää kaikkia kesätyöntekijöitä sekä työpanoksesta myymälässä että siitä, että juuri he mahdollistivat vakituisen henkilökunnan vuosilomien pitämisen. Kokemukset olivat jälleen kerran erittäin positiiviset, ja kesä onnistui Prismalla hyvin.

Olisiko tämä minun juttuni?

Tyytyväinen on myös ABC-ryhmäpäällikkö Pertti Nylund.

–  Nuoret olivat reippaita ja ahkeria sekä halukkaita oppimaan. On tärkeää, että he tutustuvat työelämään ja eri toimialoihin, joita PKO tarjoaa. Arvostan nuoria, jotka ovat saaneet työkokemusta ja ovat käyttäneet omaa lomaansa työntekoon, Pertti sanoo.

Ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta muistuttaa, että kesätyöntekijät rikastuttavat aina koko työyhteisöä ja ilahduttavat samalla asiakkaita.

– Ravintolatyötä ei ymmärrä, ellei ole sitä itse joskus kokeillut. Kesätöillä on varmasti vaikutusta myös jatko-opintojen alan valintaan, hän sanoo.

Outi totea, että mara-alalla esimerkiksi sää vaikuttaa suuresti työpäivän rytmiin.

– Kesätyöntekijöiltä on vaadittu paljon sopeutumista erilaisiin olosuhteisiin sekä joustamista – kiitokset siitä. Myös ammattilaisia on alalla aikaisempaa vähemmän, joten perehdyttäjää on ollut vaikea saada kaikkiin vuoroihin. Tämä korosti kykyä omaksua nopeasti uusia asioita.

Olli, Pertti ja Outi sanovat, että kesätyöntekijöistä on mahdollista saada PKO:lle tulevaisuuden huipputekijöitä. Moni jatkaakin työskentelyä osuuskaupassa esimerkiksi opintojen ohella.