Koli Banked päättää Kolin laskettelukauden 20.–21.4.2024


12.04.2024

Kolmatta kertaa järjestettävä Banked slalom -tapahtuma tarjoaa entistäkin upeamman kokemuksen Kolin ainutlaatuisessa maisemassa. Viime vuonna nähtiin kenties paras banked slalom -rata, mitä koskaan Suomessa tai jopa maailmalla on laskettu, ja tämän vuoden radasta luvataan vieläkin parempaa.

Banked slalom on Yhdysvalloista lähtöisin oleva talviurheilulaji, jossa yhdistyvät näyttävällä tavalla lumilautailu ja surffauksesta tuttu kurvailu.

– Banked slalomissa lasketaan kallistetuista kurveista muodostuvalla radalla, ja aika ratkaisee. Lumesta rakennettujen vallien ansiosta kurvailu muistuttaa surffausta, rinnepäällikkö Janne Jetsonen kertoo.

Koli Banked järjestetään osana Koli’s Tail Weekend -tapahtumaa. Tässä laskukauden päätöstapahtumassa on banked -kisan lisäksi tarjolla muutakin ohjelmaa koko rinnekansalle, joten paikalle kannattaa saapua koko perheen voimin koko viikonlopuksi. Ohjelmaa riittää myös sunnuntaina, jolloin radalle pääsee lumilaudan lisäksi kaikilla muillakin laskuvälineillä.

Kauden viimeisistä laskuista pääsee nauttimaan edullisesti päätösviikonloppuna 19.–21.4., kun välinevuokrat ja rinneliput ovat puoleen hintaan.

Sunnuntaina 21.4. päättyvä rinnekausi on sujunut hyvin vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta.

– Laskukansaa on ollut talven aikana mukavasti. Sään puolesta on saatu kokea monenlaisia olosuhteita, tammikuun ennätyspakkasten jälkeen säät ovat vaihtuneet huikeisiin kevätkeleihin. Lumitilanne on ollut läpi kauden erittäin hyvä, ja lunta riittää vielä mainiosti päätösviikonlopun laskuihin, kertoo Jetsonen.

 

Ilmoittautuminen Koli Bankediin ennakkoon 18.4. mennessä vain tämän linkin kautta.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäistä, joten varmista paikkasi pian!

Kolin rinteet ovat avoinna 14.4. saakka päivittäin klo 10–18. Kauden päätöstä juhlistetaan pe 19.4. klo 10–18, la 20.4. klo 9–18 ja su 21.4. klo 10–18.