Koli on vuoden hiihtokoulu


02.05.2024

Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus, hiihtokoulu ja patrol-keskus on palkittu 26.4.2024 Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa Levillä.

Hiihtokeskustoimialalla arvostettujen ja tavoiteltujen Vuoden hiihtokeskus-, Vuoden lähikeskus-, Vuoden hiihtokoulu- ja Vuoden patrol -palkintojen lisäksi tapahtumassa jaettiin Vuoden teko -palkinto.  Vuoden hiihtokeskus on Ylläs, vuoden lähikeskus on Sveitsin Hiihtokeskus, vuoden hiihtokoulu on Koli ja vuoden patrol -keskus on Ruka. Vuoden teko -palkinto annettiin Helsingin Lumilautailijoille.
Palkittavat valitsi Kristiina Hietasaaren (Visit Finland – Business Finland) johtama raati, johon kuului matkailun, median ja lajiliittojen edustajia. Raadin merkittävänä apuna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset. Kyselyyn osallistui yli 3 500 kuluttajaa.

”Raadin valinnoissa korostui laadukkaan perustyön lisäksi jatkuva kehitys sekä kyky nähdä toimintaa myös laaja-alaisesti. Olen hyvin iloinen, että yhä useampi ulkomainen matkailija saapuu Suomeen myös laskettelemaan. Kiitos hiihtokeskusten määrätietoisen työn, voi Suomea matkailun näkökulmasta pitää jo varteenotettavana alppihiihtomaana.”, Kristiina Hietasaari kertoo raadin näkemyksistä.
Palkinnot jatkoivat alppihiihtolegendat Tanja Poutiainen-Rinne sekä Kalle Palander.

 

Vuoden hiihtokoulu löytyy Kolilta

Pienelläkin ryhmällä voi saada suurta aikaiseksi, kun on näkemystä, intohimoa sekä toimintakykyä. Kolilla ei ole jääty hiihtokoulun kopille ja hissijonoihin patsastelemaan, vaan siellä on lähdetty rohkeasti kokeilemaan uusia asioita. Esimerkiksi Werneri on laajentanut laskuinnon jakamisreviiriään aina Joensuun torille saakka.
Kolin hiihtokoulusta huokuu hyvä yhteishenki, joka näkyy minimaalisena vaihtuvuutena sekä innokkaana kouluttautumisena.

”Kolin hiihtokoulu on tehnyt aktiivista kehitystyötä ja markkinointia – esimerkiksi Werneri on jalkautunut Joensuun kaupungin tapahtumiin kutsumaan lapsia mäkeen, ja koulu on lanseerannut Koli Slalom -tapahtuman.”

Ukko-Kolin rinteiden sekä hiihtokoulun toimintaa operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO).

 

Ylläs on vuoden hiihtokeskus 2024

Ylläs on kehittynyt tasaisen varmasti. Tehdyt investoinnit on suunniteltu huolellisesti ja niiden tuloksista on päässyt nauttimaan koko alamäkikansa. Vaikka teknologiaa on tuotu tunturiin, Lapin luonto on edelleen pääosassa Ylläksen elämyksien tarjoajana.  Ylläksellä suorituspaikat ovat aina olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, ja keskus kommunikoi aktiivisesti muun muassa päivän kelistä digikanavissaan. Tänä vuonna voi kaivaa Ylläksen vanhan mainoslauseen pöytälaatikosta – Ylläs on ykkönen.

”Laskukansa on ottanut ilolla vastaan Ylläksen suunnitelmallisen ja määrätietoisen kehitystyön tulokset, kuten entistä paremman valaistuksen ja lumetuksen sekä uusitun Gondoli-rinteen ja lastenalueen. Ympärivuotisesti asiakkaita palveleva tuolihissi on kuin kehityksen kruunu.”

 

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry

Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry (SHKY) on suomalaisten hiihtokeskusten katto-organisaatio, jonka päätehtäviä ovat rinneturvallisuuden edistäminen, koulutus-, tiedotus- ja tutkimustoiminta, yhteistyö viranomaisten kanssa sekä toimialan edunvalvonta. Keskeisiä tavoitteita ovat alamäkilajien harrastajamäärän ja -aktiivisuuden lisääminen sekä toimialan terveen kasvun varmistaminen. Yhdistyksen jäseninä on noin 70 hiihtokeskusta, 25 bike parkia, 50 hiihtokoulua ja 40 yhteistyöjäsentä.