Korona ja PKO:n toiminta


23.03.2020

Olemme koonneet tietopaketin koronaviruksesta ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimenpiteistä viruksen suhteen. Päivitämme tätä sivua jatkuvasti, joten löydät täältä aina uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen.

PKO:n toimenpiteet koronatilanteen hillitsemiseksi
(päivitetty 27.3.2020)

 

 • Joensuun Sokoksessa ostosten keräyspalvelu nyt apunasi! Haluamme tehdä asioinnin Sokoksessa helpommaksi ja turvallisemmaksi, joten jatkossa voimme kerätä haluamasi tuotteet valmiiksi katutason kassapisteellemme. Voit laittaa viestiä Sokos Joensuu Facebookissa tai soittaa Sokokselle 010 762 2300. Huomioithan, että Sokokselta vastataan viesteihin ja puheluihin ma-la klo 10-18.
   
 • ABC Siihtala palvelee klo 05-24. Myös ABC Kitee. Lieksa ja Outokumpu aukioloajat muuttuvat 28.3. alkaen. Kahvila Sumppi on suljettu toistaiseksi. Päivitetyt aukioloaikamme löydätte kaikkien yksiköiden osalta helpoiten täältä https://www.s-kanava.fi/web/pohjois-karjalan-osuuskauppa/myymalat-ja-palvelut

 • PKO keskittyy noutomyyntiin ja sulkee ravintolatilat asiakkailta. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) keskittyy ravintoloissaan ruuan noutomyyntiin ja sulkee ravintolatilat asiakkailta väliaikaisesti.Ravintolatilojen sulkeminen asiakkailta ei olisi vielä pakollista, mutta ruuan noutomyyntiin keskittyminen on valtioneuvoston suositusten ja valmiuslain käyttöönottoasetusten hengen mukaista. Hallituksen tarkoitus on, että ravintoloiden toimintaa rajoittava laki olisi voimassa jo tulevana lauantaina 28. maaliskuuta. On vastuullista sulkea yksiköt etupainotteisesti ennen hallituksen päätösten vahvistamista. Terveys ja yhteiskunnan turvallisuus menevät tällä hetkellä kaiken edelle. Keskitymme auki olevissa ravintoloissa hallituksen linjausten mukaisesti ruoan noutomyyntiin, mikä helpottaa asiakkaidemme arkea. PKO:n ravintoloista Joensuussa noutoruokaa myyvät seuraavat toimipaikat: Amarillo, Bar Play, Prisman ravintolamaailmassa Hesburger ja Leiketupa, Sokoksen ravintolamaailmassa Fafa’s ja Hesburger. Noutomyyntipalvelu on käytössä Joensuussa ABC Siihtalassa ja Marjalassa sekä ABC Juuassa, ABC Kontiolahdella, ABC Kiteellä, ABC Lieksassa ja ABC Nurmeksessa.

 • Linjausten mukaisesti kaikkien ravintoloiden asiakastilat suljetaan 28.3. Väliaikaisesti suljetaan myös Break Sokos Hotel Bomba ja Break Sokos Hotel Koli sekä niiden ravintolat ja kylpylät. Joensuussa iltaravintolat eli Bepop ja Las Palmas sekä ravintolat Takatasku ja Kolumbus suljetaan jo tänään 25.3. toistaiseksi. PKO:n ABC-asemilla loppuu buffetruokailu lauantaista 28.3. alkaen ja yksiköissä keskitytään ruuan noutomyyntiin. 

 • Myymälöiden työntekijöitä suojataan pleksilaseilla. Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa (PKO) on jo jonkin aikaa selvitetty pleksilasien hankintaa kassapäätteille, ja pleksien asennukset aloitetaan tänään tiistaina 24. maaliskuuta. Kassoilla henkilökunta on kasvokkain asiakkaiden kanssa, joten pleksit suojaavat henkilökuntaa mahdollisilta virustartunnoilta. Pleksit asennetaan kaikkiin poikkeusaikana palveleviin ruokakauppoihin nopealla aikataululla. PKO:lla on Pohjois-Karjalassa 33 S-marketia, 8 Salea,1 Prisma ja 9 ABC-liikennemyymälää.

 • Ruokakaupoissamme Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa on varmistettu ruoan riittävyys lisätilauksilla. Olemme saaneet kysymyksiä ruoan riittävyydestä. Haluamme kaikkien tietävän, että S-ryhmä ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tekevät kaikkensa, että kauppojemme hyllyihin riittää ruokaa ja käyttötavaraa.Tavarankuljetukset ovat toimineet koko ajan normaalisti iltojen ja öiden aikana ja myös jatkossa hyllyihin saadaan täydennystä tavalliseen tapaan. Kauppamme tekee päivittäin tilauksia ja lisätilauksia. Jos jokin tuote loppuu, usein saatavilla on vastaava (eri merkkiä oleva) tuote. Joitain pieniä puutteita varmasti ilmenee, mutta pyrimme priorisoimaan suosituimpia tuotteita.

 • Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia kaikissa toimipaikoissamme. Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Olemme laittaneet laajasti nähtäviin THL:n käsienpesu- ja yskimisohjeiden tulostettavat A4-versiot mm. henkilökunnan takatiloihin, asiakkaita varten toimipaikkojen infonäytöille ja WC-tiloihin. Toimipaikoissamme on myös aloitettu tehostettu kosketuspintojen puhdistaminen. Tähän kuuluvat pinnat, jotka ovat asiakkaiden ja henkilökunnan kosketuspintoja mm. oven kahvat, kaiteet, ostoskärryjen työntökahvat, ostoskorien kahvat, pöytien ja tuolien pinnat sekä maksupäätteiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt.
 • ABC liikennemyymälöiden aukioloaikoja on muutettu ABC Juuka (myös S-market Juuka), ABC Nurmes ja ABC Outokummun osalta. Päivitetyt aukioloaikamme löydätte kaikkien yksiköiden osalta helpoiten täältä https://www.s-kanava.fi/web/pohjois-karjalan-osuuskauppa/myymalat-ja-palvelut
 • Sokoksen 3+1-kampanjapäivät järjestetään verkkokaupassa, ei Joensuun keskustan Sokos-myymälässä. Sokos järjestää 3+1-päivät vain osoitteessa www.sokos.fi (18.3–29.3.). Tapahtumat tavarataloissa siirretään myöhempään ajankohtaan. Näin halutaan omalta osalta ehkäistä koronaviruksen leviämistä.
 • ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon. PKO:n ABC-asemista palvelu on käytössä Joensuussa Siihtalassa ja Marjalassa sekä ABC Juuassa, ABC Kiteellä, ABC Kontiolahdella, ABC Lieksassa ja ABC Nurmeksessa. Lue lisää uutisesta.
 • Kolin rinteet on suljettu 22.3.2020 alkaen.
 • Original Sokos Hotel Kimmel, Ravintola Aittaranta ja Ravintola Karhu ovat suljettuna 19.3. alkaen määräajan.
 • Sokos tavaratalon aukioloaikoja supistetaan. 18.3. alkaen Sokos Joensuu palvelee asiakkaitaan ma-la klo 10-18, sunnuntaisin tavaratalo on suljettu.
 • Keikat ja esiintymiset yökerhoissamme Kimmel, Las Palmas ja Bepop on peruutettu.