Myymälöiden työntekijöitä suojataan pleksilaseilla


25.03.2020

Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa (PKO) on jo jonkin aikaa selvitetty pleksilasien hankintaa kassapäätteille, ja pleksien asennukset aloitetaan tiistaina 24. maaliskuuta. Kassoilla henkilökunta on kasvokkain asiakkaiden kanssa, joten pleksit suojaavat henkilökuntaa mahdollisilta virustartunnoilta. Pleksit asennetaan kaikkiin poikkeusaikana palveleviin ruokakauppoihin nopealla aikataululla. PKO:lla on Pohjois-Karjalassa 33 S-marketia, 8 Salea,
1 Prisma ja 9 ABC-liikennemyymälää.

– Myymäläverkostomme on laaja ja kauppoja on monen kokoisia, joten olemme etsineet parhaita mahdollisia vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin. Valtaosa asennuksista saadaan tehtyä tämän viikon loppuun mennessä. Pienempiin myymälöihin pleksillisiä kassoja tulee alkuun 2 ja isompiin myymälöihin 2-4. Prismassa määrä on luonnollisesti vielä suurempi, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Härkösen mukaan tärkeintä on, se että yksikään asiakas ei lähtisi ostoksille kipeänä.

– Se on ehdottomasti tärkein ohje kaupan henkilökunnan terveyden suojelemiseksi. Ostoksilla kannattaa suosia ostoskärryjä ostoskorin sijaan, jolloin 1 metrin turvaväli esimerkiksi kassalla tulee helposti toteutettua, Härkönen neuvoo.

Myymälöissä riittää tavaraa
– Hamstraus alkaa pikkuhiljaa rauhoittua ja myynti on tasoittunut kovimmista kauppapäivistä. Myymälöihin tulee joka päivä lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea, Härkönen kertoo.

Päivittäistavaroiden ostaminen on kasvanut kahden viime viikon aikana jopa kymmenillä prosenteilla. Ihmiset ovat ostaneet tavallista selvästi enemmän rasvoja, kuivassa säilyviä elintarvikkeita, munia, erilaisia kasvis-, peruna- ja muita ruokapakasteita ja lihatuotteita. Myös saippuaa, kodin puhdistusaineita ja siivoustarvikkeita on ostettu runsaasti.

– Kovan kysynnän vuoksi ja yksittäisiä tuotepuutteita on ollut hetkittäin, mutta tilanne on paranemassa. Myymälöihin tulee joka päivä tavaraa, sanoo Härkönen.

Hedelmä-vihannesosastolla ja maitotaloustuotteissa on hyvä tilanne saatavuuden suhteen. Myös valmisruokaa löytyy hyvin.

– Myymämme vihannekset ovat valtaosin kotimaista alkuperää, eikä näiden toimituksissa ole ollut häiriötä. Myös tuontihedelmien ja vihannesten osalta saatavuus on säilynyt kohtuullisen hyvänä, Härkönen sanoo.

PKO:n myymälöissä myös irtokarkit ja paistopisteiden tuotteet ovat tehneet kauppansa.

– Kaikki nuo tuotteet on normaaliloissakin roiskesuojattu. Myymälän pintoja puhdistetaan tehostetusti, joten tuotteita on turvallista ostaa, Härkönen sanoo.

Lisätietoja: PKO, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, p. 010 762 2035