Nyt on aika vaikuttaa: PKO:n edustajiston vaalien ehdokasasettelu alkaa


06.11.2015

Nyt on aika vaikuttaa: PKO:n edustajiston vaalien ehdokasasettelu alkaa

Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle (PKO) valitaan keväällä 2016 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu alkaa 16.11. ja päättyy 11.12. Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvia asioita ovat esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen, voitonjaosta päättäminen ja hallintoneuvoston valinta. Lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan toimivan johdon ja omistajien välille, toimitusjohtaja Juha Kivelä kiteyttää.

Kivelä kannustaa kaikkia omistajia miettimään sopivia ehdokkaita. Vuonna 2012 järjestetyissä edustajiston vaaleissa oli 285 ehdokasta.

– PKO:n omistajat voivat asettua ehdolle, esittää ehdokkaita ja äänestää. Mikään muu yritysmuoto ei ole näin avoin ja demokraattinen.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua hyväksytty jäseneksi, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa ja sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, Kivelä kannustaa.

PKO:n vaalien ehdokaslistat julkistetaan tammikuussa ja äänestysaika on 29.2. – 16.3.2016. Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta saa  internetistä osoitteesta: www.pko.fi/vaalit

PKO:n edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta