Pasi Brilli Bombalta ehdolla Suomen parhaaksi ammattikeittiön tuotekehittäjäksi


29.11.2023

Pasi Brilli Bombalta ehdolla Suomen parhaaksi ammattikeittiön tuotekehittäjäksi

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli on nostettu finalistien joukkoon PRO-gaalassa ammattikeittiön tuotekehittäjä sarjassa. PRO-gaalaa tituleerataan hotelli- ja ravintola-alan ’Oscareiksi’.

Keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, PKO:n ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä sekä SOK:n ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä toimiva Pasi Brilli on ehdolla horeca-alan eli hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten omassa Oscar-gaalassa eli PRO-gaalassa, jossa jaetaan vuosittain PRO-tunnuspalkintoja maamme parhaille alan osaajille 15 eri kategoriassa. Pasi on edennyt kolmen finalistin joukkoon ammattikeittiön tuotekehittäjä sarjassa.

”Finalistina oleminen PRO-gaalassa on erityinen kunnia-asia. PRO-gaalat ovat ravintola-alan ”oscarit”. Pitkäjänteinen työni kantaa hedelmää”, kommentoi Pasi Brilli ehdokkuuttaan.

Ammattikeittiön tuotekehittäjän kilpailukuvauksessa käytetään sanoja innovatiivinen, aktiivinen edelläkävijä, rohkea visionääri ja suunnannäyttäjä – ja sellainen Pasi Brilli todellakin on!

”Olen aina työskentelyssä ja tuotteiden kehittämisessä pyrkinyt innovatiiviseen otteeseen, mikä samalla tuo myös helpotusta keittiön arkeen. Valmistusmenetelmissä ja niin sanotussa ’Mice En Placessa’ otetaan huomioon se, että keittiön saralla ammattitaito on häviävä luonnonvara. Reseptiikan ja esivalmisteiden kautta pyritään antamaan erinomainen mahdollisuus onnistua myös sille työyhteisön jäsenelle, jolla kokemusta ei vielä ole kertynyt niin paljoa. Samalla elämyksien luomisesta tulee helpompaa alati vaativammalle asiakaskunnalle”, Brilli selventää.

Hänen kädenjälkeään ovat Bomballa muun muassa täysin uusi ruokalista sekä viiden ruokalajin Valamo-menu, jolla marjaisten luostariviinien ympärille on haettu sopivat makuparit. Brillillä on oikeus kantaa kaulassaan myös paistinkääntäjien käätyjä eli hän on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Chef Rôtisseur. Hän on oikeutettu käyttämään myös Suomen Keittiömestarit Ry Ammattikunnan Cordon Bleu -tunnuksia ja käätyjä.

Ainutlaatuinen kohde tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja alueella runsaasti aktiviteetteja.

”Pasin ammattitaidolla Bombasta on tullut myös ruokamatkailukohde”, kiittelee hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.

”Bomba tarjoaa ainutlaatuisella historiaperimällään ja sijainnillaan mahdollisuuden ammattikeittiön tuotekehittäjälle tehdä asioita uudella innovatiivisella tavalla. Pyrimme vaalimaan perinteisiä karjalaisia tapoja, mutta juuri tuotekehityksen kautta saamme niihin kykykarjalaisen twistin”, kuvailee Pasi.

Bomban alue kehittyy monin tavoin ja hotellilaajennus valmistuu kesällä 2024.

”Ammatillisesti ajatellen tulin avaamaan ja kehittämään toimintaa. Hotellilaajennus motivoi meitä kaikkia todella paljon. On ihan loistavat fiilikset olla mukana kehittämässä Bomban aluetta korkeatasoiseksi elämyskohteeksi myös ruokatarjoilujen osalta. Matkailijoille hyvä ruoka on tärkeä osa lomakokemusta”, Savosta Pohjois-Karjalaan Lapin kautta päätynyt Pasi Brilli toteaa.

Horeca PRO -finalistit julkaistaan 29.11.2023 ja kuka tahansa voi käydä kilpailusivustolla antamassa kehuja ja kannustusta finalisteille. Kannustusta kerätään Avecmedian sivuilla 13.12.2023 asti ja saadut kommentit kootaan osaksi tuomaristopakettia. Tuomaristo arvioi finalistit viisiosaisen tietopaketin avulla, johon kuuluu äänestäjien perustelut, finalistin antamat tiedot itsestään, finalistin esimiehen/vastaavan antamat tiedot, Avecmedian kautta saadut kommentit ja sponsorin antamat arviot. Tuomarit arvioivat muun muassa ammattitaitoa, asennetta ja esikuvallisuutta.

”Eiköhän nyt äänestetä Pohjois-Karjalan Pasi voittoon. Samalla tuemme pohjoiskarjalaista osaamista sekä teemme tunnetuksi alueemme upeita matkailukohteita ja PKO:ta työpaikkana täynnä monia mahdollisuuksia”, Sanna Tenhunen kannustaa.

 

Äänestä tästä Ammattikeittiön tuotekehittäjä 2024 – Avec (avecmedia.fi)

Katso Pasin uratarina Youtubesta: PKO:n Pasi Brilli ehdolla parhaaksi ammattikeittiön tuotekehittäjäksi 2024 – YouTube