PKO keskittyy noutomyyntiin ja sulkee ravintolatilat asiakkailta


25.03.2020

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) keskittyy ravintoloissaan ruuan noutomyyntiin ja sulkee ravintolatilat asiakkailta väliaikaisesti. Suomen hallitus tiedotti tiistaina 25.3. illalla pyrkivänsä pikaisesti säätämään lain, joka rajoittaa ravintolatoimintaa koko maassa. Vain ruoan nouto- ja kuljetusmyynti on sallittua. Laki tulee olemaan määräaikainen ja sen on ilmoitettu olevan voimassa 31.5.2020 saakka.

– Ravintolatilojen sulkeminen asiakkailta ei olisi vielä pakollista, mutta ruuan noutomyyntiin keskittyminen on valtioneuvoston suositusten ja valmiuslain käyttöönottoasetusten hengen mukaista. Hallituksen tarkoitus on, että ravintoloiden toimintaa rajoittava laki olisi voimassa jo tulevana lauantaina 28. maaliskuuta. On vastuullista sulkea yksiköt etupainotteisesti ennen hallituksen päätösten vahvistamista. Terveys ja yhteiskunnan turvallisuus menevät tällä hetkellä kaiken edelle. Keskitymme auki olevissa ravintoloissa hallituksen linjausten mukaisesti ruoan noutomyyntiin, mikä helpottaa asiakkaidemme arkea, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Hallituksen esityksen mukaan ravintolat voivat myydä ruokaa ulos ja myös ruuan toimituspalvelut voivat edelleen toimia. Ravintolaan ei kuitenkaan voi jäädä syömään.

– Kaikista tärkeintä tässä tilanteessa meille on henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus ja tiedotamme jatkossakin tilanteesta avoimesti. Toimipaikan sulkeminen on aina henkilökunnan kannalta erittäin ikävä asia ja pahoittelemme sulkemisista myös asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Terveys ja yhteiskunnan turvallisuus menevät kuitenkin tällä hetkellä kaiken edelle, Kivelä linjaa.

Linjausten mukaisesti kaikkien ravintoloiden asiakastilat suljetaan 28.3.
PKO:n ravintoloista Joensuussa noutoruokaa myyvät seuraavat toimipaikat: Amarillo, Bar Play, Prisman ravintolamaailmassa Hesburger ja Leiketupa, Sokoksen ravintolamaailmassa Fafa’s ja Hesburger.

Väliaikaisesti suljetaan myös Break Sokos Hotel Bomba ja Break Sokos Hotel Koli sekä niiden ravintolat ja kylpylät. Yksiköt ovat auki viimeistä päivää lauantaina 28.3. ja ovat suljettuja 29.3. alkaen. Original Sokos Hotel Vaakunaa pidetään toistaiseksi auki. Joensuussa iltaravintolat eli Bepop ja Las Palmas sekä ravintolat Takatasku ja Kolumbus suljetaan jo tänään 25.3. toistaiseksi.

– Noudatamme kaikkia valtioneuvoston linjauksia. Toivottavasti nämä rajoitukset purevat ja tilanne saadaan hallintaan. Toimipaikkamme avautuvat uudelleen heti, kun kriisi on ohi ja on jälleen mahdollista jatkaa toimintaa normaalisti. Koska tilanteet saattavat muuttua nopeastikin, toivomme asiakkaiden tarkistavan ravintoloiden aukiolotiedot raflaamo.fi -nettisivuilta, talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis sanoo.

Hallituksen linjausten mukaisesti PKO:n ABC-asemilla loppuu buffetruokailu lauantaista 28.3. alkaen ja yksiköissä keskitytään ruuan noutomyyntiin. Noutomyyntipalvelu on käytössä Joensuussa Siihtalassa ja Marjalassa sekä ABC Juuassa, ABC Kontiolahdella, ABC Kiteellä,
ABC Lieksassa ja ABC Nurmeksessa.


Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 050 330 2060
talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis, p. 050 388 3602