PKO sulkee toisen hotellinsa Joensuusta määräajaksi


18.03.2020

PKO sulkee toisen hotellinsa Joensuusta määräajaksi

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan sekä kaikkeen liikkumiseen. Työmatkustaminen on pysähtynyt, minkä seurauksena asiakasmäärät ovat hotelleissa sekä ravintoloissa vähentyneet nopeasti ja merkittävästi. Esimerkiksi Original Sokos Hotel Kimmelissä on peruttu kaikki varatut tapahtumat kevään ajalta. Tästä syystä Original Sokos Hotel Kimmel ja sen yhteydessä olevat ravintolat on 19.3. klo 12.00 alkaen suljettu. Kimmelin yhteydessä toimivat ravintolat Gastrobar Itä 1, iltaravintola Kimmel, ja Fransmanni. Palvelujen kysynnän vähentymisen myötä PKO sulkee 19.3. alkaen Joensuussa ravintola Aittarannan sekä ravintola Kiteen Karhun.

– Matkailu-ja ravitsemiskauppa on toimialoistamme se, johon tämä poikkeustilanne vaikuttaa eniten. Kaikista tärkeintä tässä tilanteessa meille on henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus ja tiedotamme jatkossakin tilanteesta avoimesti. Hotellin ja ravintoloiden sulkeminen ja toiminnan sopeuttaminen on kysynnän laskiessa ainoa vaihtoehto. Tämä on henkilökunnan kannalta ikävä asia ja pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan henkilökunnalle töitä muista ravitsemiskaupan yksiköistä sekä vähittäiskaupan puolelta. Tällä hetkellä yksiköiden sulkemisella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia. Muut matkailu- ja ravitsemiskaupan yksiköt pidetään auki kunnioittaen valtioneuvoston tekemiä suosituksia ja määräyksiä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä linjaa.

– Kimmelissä majoittuvat muutamat yksittäiset henkilöt ohjataan Joensuun toiseen hotelliyksikköömme eli Original Sokos Hotel Vaakunaan, talousjohtaja ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis täydentää.

Vaakuna, Koli ja Bomba auki normaalisti

Valtioneuvoston ja aluehallintoviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti yökerhot ravintolat, kahvilat, kauppakeskukset ja kylpylähotellit voivat olla auki. Toimimme PKO:lla näiden viranomaisten linjausten mukaisesti, joten PKO:n muut ravintolat sekä hotellit ovat auki ja palvelevat asiakkaita normaalisti. Sokos Hotel Vaakunan lisäksi Break Sokos Hotel Bomba Nurmeksessa ja Break Sokos Hotel Koli Lieksassa palvelevat asiakkaita normaalisti. Kylpylät ja Kolin rinteet ovat myös auki.
Erinomaisessa kunnossa olevilla rinteillä noudatetaan Suomen hiihtokeskusyhdistyksen antamia suosituksia turvaväleistä ja esimerkiksi siitä, että hissiin mennään vain tuttujen kanssa. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen PKO:n ravintolat tulevat panostamaan erityisesti ruoan noutomyyntiin, mikä osaltaan helpottaa asiakkaidemme arkea.

– Toimipaikoissamme pidetään nyt korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Tulemme ravintoloissamme sijoittamaan pöytiä hajautetusti taataksemme suosituksen mukaiset turvavälit pöytäseurueiden välillä. Seuraamme kaikkia valtioneuvoston linjauksia ja koska tilanteet saattavat muuttua toivomme, että asiakkaat tarkistavat ravintoloiden aukioloajat raflaamo.fi -nettisivuilta, Varis sanoo.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 050 330 2060
talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis, p. 050 388 3602