Pohjois-Karjalan Osuuskauppa luottaa Caverioniin kylmälaitteidensa huollossa


31.01.2022

S-ryhmään kuuluvan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kiinteistöjen kylmälaitokset siirtyivät Caverionin huoltopalveluiden piiriin vuoden alusta. Caverion vastaa PKO:n kaikkiaan noin 60 päivittäistavarakauppa-, hotelli- ja ravintolakiinteistön kylmälaitosten huoltotoiminnasta.

 

PKO:lle kylmälaitosten huollolla ja toimintavarmuudella on erityisen suuri merkitys, koska PKO:ssa on pitkään kiinnitetty huomioita toiminnan ympäristövaikutuksiin ja myymälöiden energiatehokkuutta on kehitetty muun muassa modernisoimalla kylmälaitteita. Lähes kaikkien PKO:n S-Markettien kylmälaitokset on uudistettu hiilidioksidikäyttöisiksi CO2-laitoksiksi. Hiilidioksidin käyttö kylmäaineena säästää energiaa ja vähentää merkittävästi ympäristökuormitusta. EU:n
F-kaasuasetus  (EU) N:o 517/2014  kieltää F-kaasujen, eli kaasujen joiden ilmakehään vaikuttava lämmitysvaikutus on suuri,  käytön EU:ssa vuodesta 2030 alkaen.

 

– Olemme halunneet olla tämänkin asian osalta edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Vuoden 2022 aikana uudistamme viimeisimmätkin S-marketit ja Sale-myymälät, minkä jälkeen kaikkien marketiemme kylmälaitteet täyttävät jo etuajassa EU:n F-kaasuasetuksen vaatimukset ja toimivat aiempaa ympäristöystävällisemmillä kylmäaineilla. Meille on tärkeää, että kylmälaitosten huollosta vastaava yhteistyökumppani pystyy osaltaan myös takaamaan laitteiden pitkän elinkaaren, kertoo PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen.

 

Caverionin kylmähuoltopalveluihin kuuluu myös huollon päivystys sekä painelaitteiden käytönvalvonta. Asiantuntevalla ylläpidolla varmistetaan kylmälaitosten toimintavarmuus ja pitkä elinkaari. Caverionin toimipaikat Joensuussa, Kajaanissa, Kuopiossa ja Savonlinnassa ovat lähellä asiakaskiinteistöjä koko PKO:n toiminta-alueella.

 

– Olemme iloisia alkavasta yhteistyöstämme Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa. Olen vakuuttunut, että hyvällä kokonaispalvelullamme, ennakkohuollolla ja oikea-aikaisilla korjauksilla ja etähallinnalla, varmistamme kylmälaitosten toiminnan ja häiriöttömyyden kaikille kiinteistöjen käyttäjille”, sanoo Caverionin Energia- ja kylmäpalveluiden projekti- ja huoltoliiketoiminnan johtaja Jonni Moislahti.

 

Lue lisää kylmäteknisistä palveluistamme

 

Lisätiedot:

Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, kirsi.hemmila[at]caverion. com, puh. +358 50 390 0941

Henrik Härkönen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, henrik.harkonen[at]sok.fi, puh. +358 50 359 0338