Sale Kolia uudistetaan ja palvelutarjonta paranee


28.06.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) uudistaa Lieksassa Sale Kolia ja parantaa myymälän palvelutarjontaa. Myymälän uudistustöiden yhteydessä mm. laajennetaan varastotiloja, rakennetaan pakastinhuone ja päivitetään myymälän sisätilojen ilme entistä uudenaikaisemmaksi ja uuden Sale-konseptin mukaiseksi. Lisäksi uusitaan kassapöytiä sekä päivitetään valaistusta ja sähkölaitteita entistä energiaystävällisemmiksi ja helpotetaan myymälässä asiointia kahdella itsepalvelukassalla. Uudistustöiden kustannusarvio on noin 400 000 euroa.

Markkinoinnin ja koronapandemian kiihdyttämän kotimaanmatkailun kasvun myötä Kolin alueen matkailijamäärät ovat erityisesti viime ja tämän kuluvan kesän aikana kasvaneet merkittävästi. Suurimman osan vuodesta myymälän palvelutarjonta on alueen asiakasvirtoihin ja kysyntään nähden riittävä.

 

– Kesälomakaudella asiakasmäärä kuitenkin kasvaa niin paljon, että myymälän nykyiset varastotilat ovat auttamatta liian pienet, minkä vuoksi tuotepuutteita on valitettavasti välillä ollut. Kun varastotilaa ei ole riittävästi, tuotteiden loppuessa myyntihyllystä täydennyksiä on jouduttu ajamaan päivän aikana erikseen esimerkiksi Lieksan keskustasta tai odottamaan seuraavan päivän kuormia. Uudistusten myötä saamme lisää varastotilaa, minkä ansiosta pystymme varautumaan kasvaneeseen asiakasmäärään ja sesonkiajan kysyntäpiikkeihin nykyistä paremmin, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Sale Kolin lisävarasto- ja kylmätilat rakennetaan nykyisen rakennuksen olemassaoleviin tiloihin. Kiinteistön omistaa PKO.

– Uusien tilojen suunnittelu sekä rakennusurakan ja esimerkiksi kylmälaitteiden kilpailutukset vievät sen verran aikaa, että palvelutarjontaa paranee ensi syksystä lähtien. Valitettavasti tämän nopeammin uudistustöitä on käytännössä mahdotonta tehdä. Toivomme Kolin alueella vierailevilta tämän asian suhteen ymmärrystä ja pitkämielisyyttä, Härkönen sanoo.

Uudistustyöt aloitetaan heinäkuun aikana, ja valmista arvioidaan olevan lokakuun aikana.
Asiakkaille näkyviä rakennustöitä tehdään pääosin syys-lokakuussa, ja myymälä on normaalisti avoinna uudistustöiden ajan. Sale Koli palvelee osoitteessa Kolintie 94 ma–la klo 9–21 ja sunnuntaisin klo 10–18. Poikkeus aukioloajoissa on juhannusviikon perjantai 25.6., jolloin Sale Koli palvelee klo 10–18.

 

Lisätietoja: PKO, toimialajohtaja vähittäiskauppa, Henrik Härkönen, p. 010 762 2035