Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin – PKO:n Brilli finalistien joukossa!


30.01.2024

Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkittiin Helsingissä 29.1.2024 PRO-gaalassa. PRO-gaalaa tituleerataan hotelli- ja ravintola-alan ’Oscareiksi’. PRO-tunnustuspalkinnot jaettiin jo 22. kerran.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli Break Sokos Hotel Bombalta sijoittui ammattikeittiön tuotekehittäjä sarjassa kolmen parhaan joukkoon. Voiton ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa vei Ville Kivinen Espoo Cateringistä.

Pasi Brilli toimii keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, PKO:n ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä sekä SOK:n ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä. Hänen kädenjälkeään ovat Bomballa muun muassa täysin uusi ruokalista sekä viiden ruokalajin Valamo-menu. Brillillä on oikeus kantaa kaulassaan myös paistinkääntäjien käätyjä eli hän on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Chef Rôtisseur. Hän on oikeutettu käyttämään myös Suomen Keittiömestarit Ry Ammattikunnan Cordon Bleu -tunnuksia ja käätyjä.

”Finalistina oleminen PRO-gaalassa on erityinen kunnia-asia. Pitkäjänteinen työni kantaa hedelmää. Olen aina työskentelyssä ja tuotteiden kehittämisessä pyrkinyt innovatiiviseen otteeseen, mikä samalla tuo myös helpotusta keittiön arkeen”, Brilli toteaa.

Ainutlaatuinen kohde tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Pasi Brillin työpakkasta eli Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja alueella runsaasti aktiviteetteja. Pasi on luonut omalla osaamisellaan Bombasta todellisen ruokamatkailukohteen!

”Bomba tarjoaa ainutlaatuisella historiaperimällään ja sijainnillaan mahdollisuuden ammattikeittiön tuotekehittäjälle tehdä asioita uudella innovatiivisella tavalla. Pyrimme vaalimaan perinteisiä karjalaisia tapoja, mutta juuri tuotekehityksen kautta saamme niihin kykykarjalaisen twistin”, kuvailee Pasi.

”Pasin ammattitaidolla Bombasta on tullut myös ruokamatkailukohde”, kiittelee hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.

Kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomballe valmistuu 92-huoneinen laajennusosa juhannukseksi 2024. Uusien huoneiden erikoisuutena tulee olemaan lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu upea näkymä Pielisen alati vaihtuvaan järvimaisemaan.

”Ammatillisesti ajatellen tulin avaamaan ja kehittämään toimintaa. Hotellilaajennus motivoi meitä kaikkia todella paljon. On ihan loistavat fiilikset olla mukana kehittämässä Bomban aluetta korkeatasoiseksi elämyskohteeksi myös ruokatarjoilujen osalta. Matkailijoille hyvä ruoka on tärkeä osa lomakokemusta”, Savosta Pohjois-Karjalaan Lapin kautta päätynyt Pasi Brilli toteaa.

Tervetuloa Bomballe! Tulgua terveh!