Yhteistä hyvää Karelian Hurmoksen pelissä 18.2.2023


24.02.2023

Kuvassa Eeva Saarelma-Laakkonen Karelian Hurmoksesta

Karelian Hurmos – KyKy Betset -ottelu pelattiin Joensuun Urheilutalolla 18.2.2023. PKO ja Karelian Hurmos järjestivät ottelun yhteydessä Yhteistä hyvää -hyväntekeväisyyskeräyksen. Tempauksessa kerättiin hyväkuntoisia lentopalloja ja muita urheiluvälineitä Pohjois-Karjalan vähävaraisten perheiden hyväksi. Karelian Hurmos tarjosi urheiluvälineiden lahjoittajille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun avecin kanssa. Kiitos kaikille lahjoittajille ja Prisman Jelpille pallojen kuljettamisesta Hope ry:lle!

Tapahtumassa kerättiin:

– 15 lentopalloa
– 10 paria sisäpelikenkiä
– lumilauta
– kolmet luistimet
– talviurheiluvarusteita

ja paljon muita urheiluvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.

Tähän asti järjestetyt Yhteistä hyvää -tempaukset ovat olleet 17.9.2022 PKO-ravien yhteydessä järjestetty keppihevosten keräys, 15.10.2022 Jokipoikien pelissä järjestetty jääkiekkovarusteiden keräys, 6.11.2022 Josban kanssa järjestetty salibandyvarusteiden keräys, Kataja Basketin pelissä 3.12.2022 pelipallojen keräys, talvi- ja sisäpelivälineiden keräys Joen Jujun pelissä 15.1.2023 sekä nyt viimeisimpänä lentopallojen ja urheiluvälineiden keräys Karelian Hurmoksen pelissä 18.2.2023.

– Jokainen voi auttaa ja pienilläkin teoilla on merkitystä. Lahjoitusten avulla tarjoamme vähävaraisille lapsille mahdollisuuden kokeilla jotain uutta harrastusta tai aloittaa kenties pitkäkestoisemman harrastamisen. Tuemme myös lasten mahdollisuutta jatkaa jo olemassa olevia harrastuksia, tiiminvetäjä Sanna Räsänen Hope ry Joensuusta toteaa.

 

PKO:n ja urheiluseurojen Yhteistä hyvää -tempaukset

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja urheiluseurat järjestävät hyväntekeväisyystapahtumien sarjan vähävaraisten perheiden ja nuorten hyväksi. Tapahtumien yhteydessä kerätään muun muassa keppihevosia sekä urheiluvälineitä lahjoitettaviksi. Tapahtumien markkinoinnista ja lahjoitettujen tavaroiden kuljettamisesta Hope ry:lle huolehtii PKO. Lahjoitukset perheille ohjaa eteenpäin Hope ry.

– Kun me PKO:ssa kysyimme omistajiltamme, mihin he haluaisivat meidän suuntaavan hyväntekeväisyystekojamme, tärkeimmäksi kohteeksi mainittiin oman maakuntamme nuoret ja vähävaraiset perheet. Osuuskaupan halutaan tekevän osansa nuorten syrjäytymisen vastaisessa työssä. Tarvetta ovat voimistaneet korona-aika ja perheiden lisääntynyt taloudellinen epävarmuus. Apua tarvitsevien perheiden joukko on laajentunut, toimitusjohtaja Juha Kivelä taustoittaa.

– Esitimme idean yhteisistä hyväntekeväisyystempauksista PKO:n kanssa yhteistyötä tekeville urheiluseuroille, jotka tarttuivat ajatukseen innokkaasti. Olemme yhdessä suunnitelleet sarjan tapahtumia vähävaraisten perheiden nuorten ilahduttamiseksi. Ne käynnistyivät syyskuussa 2022 ja tempauksia järjestetään kuukausittain myös vuonna 2023. Pyrimme tekemään auttamisesta helppoa tarjoamalla mahdollisuuden tuoda lahjoitustavaroita samalla kun tulee esimerkiksi katsomaan peliä. Hyväntekeväisyystempaukset ja junioriurheilun tukeminen ovat käytännön vastuullisuustekoja, joilla sekä toteutamme PKO:n tavoitetta tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää, että toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, Petri Vähä toteaa.

 

Seuraavat Yhteistä hyvää -tempaukset:

9.3.2023 LeBa-96 – Varkauden Tarmo Kontiolahden liikuntahallissa klo 18.30

15.4.2023 Joensuun Uimaseura

 

Lisätietoja: Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, PKO, 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi