Vastuullisuus


Vastuullisuus ei ole meille valinta. Se on peruste olemassaolollemme. Elämme yhteisöstämme ja yhteisömme omistaa meidät. Kun jäsenemme elävät ja voivat hyvin, niin voimme mekin. Sikisi ainoa vaihtoehtomme on toimia kestävästi. Toimia niin, että huominen on aina vielä parempi kuin tämä päivä. 

Toiminta ratkaisee 

Me täällä PKO:lla haluamme olla sanamme mittaisia. Tavoitteet ovat korkealla, mutta tiedämme pystyvämme siihen. 
Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintaamme hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Esimerkiksi aurinko- ja tuulivoimaan investoimisen myötä uusiutuvan energian käyttömme on noussut merkittävästi. Tavoitteenamme onkin, että vuoteen 2030 mennessä käytämme vain ja ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Tehostamme myös energian käyttöämme ja pyrimme säästämään jok’ikisen kilowatin. 
Haluamme myös päästä eroon ruokahävikistä ja kaatopaikkajätteestä sekä tehostaa kierrätystä kaikessa toiminnassamme. Esimerkiksi ruoka-apu yhteistyön kautta olemme pystyneet vaikuttamaan ratkaisevasti meillä syntyvän hävikin määrään. 

Asiakasomistaja – meidän kauttamme voit vaikuttaa 

Monelta löytyy halua vaikuttaa ilmastoasioihin. Mutta jos mahdollisuudet ovat rajalliset, ei ole ihme, jos välillä hiukan turhauttaa. Siksi me haluamme tarjota sinulle mahdollisimman hyvät eväät kestävämpään elämäntapaan sekä mahdollisuuksia vaikuttaa konkreettisesti ilmaston hyvinvointiin. 
Omilla ostovalinnoillasi teet jo paljon ja me haluamme tarjota sinulle siihen mahdollisuuden. Pelkästään suosimalla kotiseutusi lähikauppaa, kotimaista lähiruokaa ja vastuullisesti tuotettuja tuotteitamme otat jo monta askelta kohti parempaa huomista. 
Olemme tehneet jo koko joukon vaikuttavia tekoja hiilijalanjälkemme pienentämiseksi, mutta jotta pääsisimme vieläkin parempiin tuloksiin, tarvitsemme sinunkin apuasi. Tule mukaan PKO:n ympäristötalkoisiin vehreämmän huomisen puolesta!