Äänestäjälle

Äänestämällä vaikutat 

Vaaleissa äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua osuuskauppaan hyväksytyllä, ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneillä henkilöjäsenellä. Vain jäsenellä on äänioikeus. Äänioikeutta ei ole sellaisilla asiakasomistaja-talouteen kuuluvilla, jotka eivät ole osuuskaupan jäseniä. 

Vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan PKO:n äänioikeutetuille jäsenille ennen äänestyksen alkua helmikuussa.

Varsinainen äänestysaika on 5.3.-25.3.2024.

5.3.2024 löydät tältä sivulta linkin äänestykseen.

 

Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Pohjois-Karjalan Osuuskaupan sääntöihin, jotka sisältävät myös vaalijärjestyksen: säännöt.

 

Kaikki äänestäneet palkitaan 

Kun postiäänet ja nettiäänet on laskettu, on kiitoksen aika. Kaikki äänensä antaneet saavat postitse lahjakortin, jolla voit valita palkinnoksi yhden näistä:

  • 2x1,5 l Coca-Colaa
  • 1 pkt Kulta Katriina kahvia
  • Pullakahvit ABC:lla
  • 2 kpl S-ryhmän isoja kestokasseja

 

Sinä omistat – sinä päätät 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on pohjoiskarjalaisten ihmisten, asiakkaidensa, omistama yritys, jonka tehtävänä on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajilleen.  

PKO on osa valtakunnallista S-ryhmää, mutta silti täysin itsenäinen yritys. Kaikki päätökset toiminnan kehittämisestä ja linjauksista tehdään omalla alueella ja omassa maakunnassa, sen ihmisten etua ajaen. PKO:n asiakasomistajat sanelevat toiminnalle suunnan sekä asiakkaina että hallinnossa mukana olevina päättäjinä. PKO vaikuttaa toiminnallaan oman maakunnan hyvinvointiin.  

Osuuskaupan asiakasomistajana myös sinä voit vaikuttaa oman osuuskauppasi toimintaan ja sitä kautta koko maakunnan kehittämiseen! 

PKO:n omistajien eli jäsenten ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto, johon kuuluu 50 jäsentä.  

Edustajiston jäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan asiakasomistajien keskuudessa toimeenpantavilla vaaleilla. Se millainen edustajistosta muodostuu, riippuu sinusta ja muista asiakasomistajista, sillä vain teillä on äänioikeus PKO:n osuuskauppavaaleissa, joissa edustajisto valitaan. Edustajisto on asiakaomistajiensa näköinen. 

 

Edustajiston tehtävät 

  • vahvistaa tilinpäätöksen 
  • päättää ylijäämän käytöstä 
  • myöntää vastuuvapauden 
  • valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat 
  • päättää sääntömuutoksista 

Edustajisto myös välittää omistajien toiveet ja ajatukset hallinnon ja johdon tietoon. Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.